Limonlu Bisküvili Pasta
Malzemeler:
1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 limonun suyu ve kabuklarının ince rendesi
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı kadar tereyağ
2 pakete yakın petibör bisküvi
Kıyılmış fındık veya ceviz
Yapılışı:
Orta boy bir tencerede yumurtayı çırpın.
Limon suyunu ve rendesini, şekeri ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
Suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Yağı koyarak bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
Orta boy bir tepsiye bir kat bisküvi bir kat limonlu kremadan koyup malzemeleri bitirin.
Üstüne fındık veya ceviz serpip soğuduktan sonra servis yapın.